Grex Medical

BD

ChloraPrep

ChloraPrep on lääkevalmiste, joka sisältää klooriheksidiiniglukonaattia sekä isopropyylialkoholia liuoksena (ChloraPrep 20mg/ml/0,70ml/ml). Sitä käytetään ihon desinfiointiin ennen ihoa läpäisevää hoitotoimenpidettä. ChloraPrepit on yksittäinpakattu steriilipakkauksissa oleviin kertakäyttöisiin levittimiin, joilla ihon desinfiointi voidaan suorittaa nopeasti ja vaivattomasti. Valmiste on laajalti käytössä mm Yhdysvalloissa, Englannissa ja Australiassa ja sen vuosittainen myynti ylittää pelkästään USA:ssa 100 miljoona dollaria.

PleurX

PleurX on syöpäpotilaan pleura-ja ascitesnesteen poistoon tarkoitettu katetri-pullosysteemi, jossa potilas voi itse tai kodinhoidon avulla tyhjentää pleura-tai peritoneaaalitilassa olevan nesteen kotona. Katetri asennetaan potilaaseen sairaalassa joko thorax tai yleiskirurgin toimesta (nykyään usein myös onkologin). Tämän jälkeen nesteiden tyhjennys tapahtuu potilaan itsensä tai kotihoidon toimesta kotona. Alipaineistetut pullot toimitetaan potilaan omaan terveyskeskukseen, mistä ne voidaan helposti joko itse hakea tai toimittaa potilaan kotiin tyhjennystä varten. Tyhjennysten välissä katetri laitetaan rullalle vatsan päälle ja se suojataan vedenpitävällä vacum tyyppisellä suojapeitteellä, jolloin esimerkiksi suihkussa käymistä ei ole rajoitettu. Kotityhjennys on helppoa ja se mahdollistaa usein tapahtuvan pleura tai ascitesnesteen poiston, mikä helpottaa potilaan oloa nopeasti ja tehokkaasti. Potilaat säästyvät myös tyhjennyksiin liittyvistä sairaalakäynneistä, mikä lisää heidän elämänlaatuaan ja vähentää niihin liittyvää infektioriskiä. PleurX säästää myös sairaaloiden resursseja vapauttaen tilat ja hoitohenkilökunnan muihin hoidollisiin toimenpiteisiin.

 • PleurX-ohjevideo (Youtube): katso

  PleurX-käyttöohje (ascites-neste, PDF): lataa

  PleurX-käyttöohje (pleura-neste, PDF): lataa

 • Safe-T-Centesis

  Safe-T-Centesis -katetri /dreeni on laite, jolla voidaan vähentää ihon läpi tehtävien pistosten/kanavointien riskejä sekä lisätä potilastyytyväisyyttä ja toimenpiteiden joustavuutta. Safe-T-Centesis on luonteeltaan okluusio-resistentti, silikoonipäällysteinen "pigtail" katetri, mikä mahdollistaa turvallisen ja anatomisesti itseohjautuvan sisäänviennin.

  Denver Shunts

  Denver shuntit tuovat vaihtoehdon perinteiselle ascites- ja pleuranesteen hallinnalle. Denver ascites-shuntti on vatsakalvo-laskimosysteemi, joka auttaa vähentämään ascitesnesteen ylenmääräisestä kerääntymisestä aiheutuvia oireita. Denver pleurashuntilla voidaan puolestaan manuaalisesti pumpata ylenmääräistä pleuranestettä pois keuhkopussista vatsakalvononteloon.